Голова правління "Індара": захоплення заводу не було

Четвер, 11 серпня 2011, 12:59

Голова правління "Індара" Євген Кононенко заявляє, що ніякого "рейдерського захоплення" "державного підприємства" з виготовлення інсулінів не було.

Про це йдеться в заяві Кононенка, передає УНІАН.

Зокрема, Кононенко зазначає, що "останнім часом в країні нагнітається страх, буцім наші діабетики невдовзі залишаться без ліків через те, що інсуліновий завод "Індар" "знаходиться у руках загарбників, незаконних власників державного пакету акцій".

Поширюється інформація про те, що акціонери "взяли під контроль підприємство з метою виконання певного замовлення", збираючись як не продати завод іншій фармацевтичній корпорації, то побудувати на його місці торговельно-офісний центр".

Реклама:

Цю інформацію Кононенко називає "плітками", і наголошує, що ніякого "рейдерського захоплення" "державного підприємства" не було.

Держава перестала володіти "Індаром" ще 2000 року, бо тоді Фонд держмайна свої 70,7% акцій вніс до уставного фонду ДАК "Укрмедпром".

Ця схема була винайдена ще за президентства Леоніда Кучми: передані до ДАК акції держпідприємств автоматично гублять статус державних.

2008 року 70,7% акцій заводу придбала компанія Storke Holdings Limited.

За словами Кононенка, "законність права власності акціонерів підтвердили своїми листами Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку та Міністерство юстиції України".

"Та, продукуючи у промислових кількостях судові позови замість інсуліну, колишній адміністрації заводу вдалося на кілька років відтягнути прихід нового керівництва. 2009 року акціонерам вдалося нарешті провести збори, на яких новим керівником "Індару" було призначено мене. Та реалізувати це рішення було неможливо аж до липня 2011 року", - заявляє чиновник.

Кононенко повідомив, що після того, як у встановленому законом порядку 7 липня 2011 року було внесено зміни до Єдиного державного реєстру щодо нового голови правління підприємства, "я заключив договір з ДСО МВД про охорону заводу і увечері приїхав з ними на завод".

"Не можна було втрачати ані години: мені було відомо, що колишня адміністрація вивозить із заводу важливі документи. Та оскільки нас вже там чекали, і навіть заблокували п'ятьох міліціонерів ДСО у будівлі заводу, їхньому керівництву нічого не залишалося, як викликати "Беркут".

При цьому Кононенко зазначає, що "папери, які нам залишилися від колишньої адміністрації, свідчать про те, що протягом останніх трьох років фонди заводу виводилися на створювані комерційні структури з однойменними назвами "Індар".

За словами голови правління ПрАТ "Індар", на одне з таких підприємств переоформлені патенти, торгові марки та ноу-хау - тобто вся інтелектуальна власність ПрАТ "Індар".

Інше ТОВ отримало внесок у статутний капітал у вигляді всього цілісного майнового комплексу ПрАТ, тобто їм нині належить нерухомість та обладнання.

На третьому ТОВ зосереджено виробництво тих самих препаратів, що виробляє ПрАТ, тобто їм належить ліцензія, сировина та готова продукція.

До того ж одне з таких підприємств передало в оренду іншому ТОВ все майно та перевели туди у штат співробітників. У ПрАТ вони залишилися працювати лише за сумісництвом.

За словами Кононенка, найактуальніша проблема - з одним із таких ТОВ, яке значиться як переможець тендерних торгів із державних закупівель.

"Нині ми вимушені відвантажувати продукцію у регіони під іменем цієї структури, так само і на них отримувати гроші. Адже жодна державна установа не насмілиться відправити гроші на ПрАТ, якщо за документами постачальником значиться інше підприємство", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: