Авіакомпанії Коломойського оштрафували на 120 мільйонів

Четвер, 11 серпня 2011, 12:08

Держінспекція з захисту прав споживачів оштрафувала авіакомпанії "Дніпроавіа", "Аеросвіт" й "Донбасаеро", які входять в альянс "Українська авіаційна група", на 120 мільйонів гривень за низьку якість обслуговування.

Про це сказано в повідомленні відомства, передають "Українські новини".

"Фахівцями Управління у справах про захист прав споживачів у Київській області було проведено перевірки ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", ВАТ АК "Дніпроавіа", ВАТ "Авіакомпанія "Донбасаеро" за фактами, викладеними в зверненнях пасажирів", - сказано в повідомленні.

За результатами перевірок було накладено штрафні санкції на загальну суму понад 120 мільйонів гривень.

Реклама:

Так, відповідно до повідомлення, в управління протягом травня-липня надійшла велика кількість скарг і заяв від споживачів з різних регіонів України й інших країн світу про незадовільну якість послуг авіакомпаній, при цьому найбільшу кількість правопорушень було виявлено в "Аеросвіту", "Дніпроавіа" й "Донбасаеро".

"З отриманих за зазначений період 29 звернень споживачів 86% стосуються безпосередньо низької якості обслуговування й незабезпечення належного рівня польотів, безвідповідальності за свої дії ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", - сказано в повідомленні.

Споживачі скаржилися на байдужість компанії до проблем пасажирів, несвоєчасне вирішення питань, направлених на якісне забезпечення надаваних послуг.

Як повідомлялося, 3 українські авіакомпанії - "Аеросвіт", "Донбасаеро" й "Дніпроавіа", які об'єднані в альянс "Українська авіаційна група", контролює група Приватбанку.

За неофіційним даними, під впливом групи також перебуває авіакомпанія Windrose.

Співвласником групи компаній, афілійованих із Приватбанком, є бізнесмен Ігор Коломойський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: