"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції США цього разу обвалилися вже через Францію

Четвер, 11 серпня 2011, 09:19

Уол-стріт знизилася в середу через страхи, що європейська боргова криза може поглинути французькі банки і поширитися на американський фінансовий сектор.

Торги знову були відзначені різкими коливаннями при високих обсягах, повідомляє Reuters.

П'ятий день поспіль коливання індексу Dow протягом сесії відбувалися в межах більше 400 пунктів.

Обсяг торгів становив приблизно 15,1 мільярда акцій на Нью-йоркській фондовій біржі, Американській фондовій біржі і Nasdaq, що майже вдвічі перевищує середнє денне значення року - 7,8 мільярда.

Реклама:

"Те, що ми бачимо - це дуже короткостроковий ринок, що орієнтується на напрямок, який часто змінюється", - сказав Ерік Кубі з North Star Investment Management Corp.

Побоювання про стан французьких банків, включаючи Societe Generale, спровокували розпродаж в європейському та американському банківському секторах.

Чутки про фінансове здоров'я SocGen, які банк спростував, обрушили його акції на 14,7 відсотка.

Індекс європейських банків впав на 6,7 відсотка, а індекс американських банків KBW скоротився на 4,9 відсотка. Bank of America Corp втратив 10,9 відсотка, Goldman Sachs - понад 10 відсотків.

Індекс Dow Jones знизився на 4,62 відсотка до 10.719,94 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 4,42 відсотка до 1.120,76 пункту, індекс Nasdaq Composite опустився на 4,09 відсотка до 2.381,05 пункту.

Вчорашнє падіння відбулося на наступний день після ралі, викликаного обіцянкою ФРС утримувати ключову ставку близько нуля ще два роки.

Але навіть незважаючи на це ралі, індекс S & P 500 майже на 18 відсотків нижчий максимуму закриття в 2011 році, досягнутого 29 квітня.

Акції Walt Disney Co впали на 9,1 відсотка, оскільки квартальні результати компанії не змогли переконати інвесторів, що вона зможе успішно перенести ослаблення економіки США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!