Ахметову віддадуть у концесію чотири донецькі шахти?

Середа, 10 серпня 2011, 14:27

Корпорація "Дтек", що належить Рінату Ахметову, отримає в концесію чотири донецьких шахти - "Трудовську", ім. Скочинського, "Жовтневу" і "Південну № 3".

Про це виданню DT.UA повідомило інформоване джерело.

За словами співрозмовника видання, на нараді в державному об'єднанні "Донецька вугільна енергетична компанія", якому поки належать зазначені підприємства, керівництво "Дтек" обговорило з директорами шахт організаційні питання передачі активів інвесторам.

Цю інформацію підтвердили і в шахтарських профспілках.

Реклама:

У п'ятницю, 12 серпня, Донецький терком Профспілки працівників вугільної промисловості проведе збори з представниками профкомів зазначених шахт.

На ці ж збори запросять і менеджмент "Дтек".

"Власне, "Дтек" в рамках закону про державно-приватне партнерство спонсорує наше об'єднання з 2010 року. Наскільки мені відомо, вклали близько чотирьохсот мільйонів. Було б нерозумно очікувати, що після цього вони просто так звідси підуть", - сказав голова профкому шахти "Трудовська" Віталій Кузьменко.

Водночас у "Дтек" категорично заперечують зацікавленість в отриманні контролю над чотирма донецькими шахтами.

"Ми маємо намір взяти участь у концесійному конкурсі на "Ровенькиантрацит", уже в оренді "Добропіллявугілля", однак з приводу Донецька у нас немає ніяких планів",- стверджує керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю корпорації Євген Загорулько.

За інформацією DT.UA, на решту шахти Донецької вугільної енергетичної компанії претендують інші інвестори, серед яких структури, пов'язані з екс-міністром вугільної промисловості Юрієм Ященком.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстровано урядовий законопроект № 8632 "Про особливості передачі в оренду або концесію об'єктів паливно-енергетичного комплексу, які перебувають у державній власності".

Експерти однозначно розцінили цей закон як спробу влади провести "приховану приватизацію" активів вугільної та енергетичної галузей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: