"Регіонали" пообіцяли зайнятись "Індаром"

Понеділок, 1 серпня 2011, 15:22

Ситуацію навколо виробника інсуліну "Індар" буде розглянуто на засіданні комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я.

"Питання про захоплення інсулінового заводу "Індар" буде розглянуто на засіданні комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я", - заявила "регіоналка", голова комітету Тетяна Бахтєєва, передає УНІАН.

"Ми з 1 вересня проводитимемо засідання і обговорюватимемо це питання, - заявила голова комітету. - Раніше 70% акцій належало нашій державі, і це було дуже правильно, тому що завод стратегічний, дуже могутній, там є сучасне технологічне устаткування, що випускає інсулін. А як ми знаємо, сьогодні 2 мільйони українців перебувають на обліку з цукрового діабету, з яких 1 мільйон - це інсулінозалежні".

На думку Бахтєєвої вітчизняний інсулін у багатьох випадках не поступається імпортному, але при цьому значно дешевше.

Реклама:

Більш того, як лікар вона вважає, що вимушена заміна українського інсуліну на будь-якій інший може значно погіршити стан здоров'я хворих на діабет, оскільки у останніх вже сформувалася звичка до певного типу препарату.

"Індар" заснований 14 серпня 1997 року відповідно до ухвали Кабінету міністрів № 82 від 29 січня 1997 року "Про організацію виробництва вітчизняних інсулінів".

На даний момент підприємство випускає більш як 60% інсуліну, що виготовляється в Україні.

За свідченням очевидців, у ніч на 8 липня 2011 року близько сотні бійців "Беркута" увірвалася на територію заводу і перекрили доступ для всіх його працівників.

Як говориться в колективному зверненні на ім'я керівництва держави, "більш як три роки тривають суди з метою повернення в державну власність всього пакета акцій, але держава не в змозі захистити себе, тобто повернути собі контроль над стратегічним підприємством країни".

При цьому 11 липня прес-служба підприємства з посиланням на нового директора підприємства Євгена Кононенка поширила повідомлення, що підприємство працює в нормальному режимі.

За інформацією колишнього керівництва заводу, частина робітників заводу оголосили безстроковий страйк.

27 липня колишні керівники ЗАТ "Індар" звернулися з відкритим листом до президента Віктора Януковича, в якому просять вжити заходів для повернення державі контрольного пакета акцій цього підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: