Ахметов зайшов у "Запоріжсталь"

П'ятниця, 8 липня 2011, 20:20 -

"Метінвест", який входить в СКМ Ріната Ахметова, придбавла 50% групи "Індустріал", якій належить більше 50% "Запоріжсталі".

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

"Метінвест" вступила в бізнес групи "Індустріал", який включає в себе, в тому числі, управління і володіння більше 50% акцій комбінату "Запоріжсталі", - йдеться в повідомлені.

Як зазначає компанія, група" Індустріал" продає "Метінвесту" 50% відповідних активів групи "Індустріал", а "також уклала угоду про управління спільним бізнесом".

Реклама:

Крім того, "Метінвесту" надано опціон з викупу решти 50% в гірничо-металургійному бізнесі групи "Індустріал".

СКМ належить 71,25% "Метінвесту", "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського - 23,75%, Clarendale Limited Володимира Бойка - 5%.

Midland Resources Holding Limited, якою володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, в травні 2010 року продала до 50% акцій "Запоріжсталі" через російську інвесткомпанію "Трійка Діалог".

ЗМІ повідомляли, що близька до Ахметова кіпрська Luxe Holding підписала договір купівлі-продажу контрольного пакета акцій "Запоріжсталі".

Проте, в кінці цього ж місяця акціонери "Запоріжсталі" продали даний пакет акцій новому власнику через російський інвестбанк "Трійка Діалог".

Luxe Holding оскаржила такі дії акціонерів "Запоріжсталі" в Лондонському суді.

Потім на початку серпня компанія Rodman & Renshaw повідомила, що виступала фінансовим радником акціонерів "Запоріжсталі" при проведенні операції з продажу 50% акцій комбінатаненазванному інвестору.

При цьому СКМ заперечує наявність судових претензій до власників "Запоріжсталі" щодо продажу комбінату і спростовує, що коли небудь група або особисто Ахметов підписували якісь договори на покупку акцій меткомбінату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: