Коломойський і Боголюбов пустять іноземців у ПриватБанк

П'ятниця, 8 липня 2011, 10:50

Акціонери найбільшого банку за розміром активів - ПриватБанку - мають намір розглянути питання про входження в капітал фінустанови акціонера-нерезидента.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на інформацію банку в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

"(Розглянути питання) про прийняття до складу учасників (акціонерів) ПриватБанку нерезидента України і перетворення ПриватБанку в банк за участю іноземного капіталу та його реєстрацію в Національному банку України у зв'язку з придбанням ПриватБанку статусу банку з іноземним капіталом", - говориться в порядку денному загальних зборів акціонерів фінустанови, проведення якого заплановано на 8 серпня.

Також на загальних зборах планується визначити частку акцій, яка буде продана іноземному інвестору, а також переобрати наглядову раду і ревізійну комісію банку.

Реклама:

Як повідомлялося, 10 червня 2011 року стало відомо, що голова правління ПриватБанку і топ-менеджери фінустанови істотно наростили свої частки в банку.

Зокрема, голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет збільшив свою частку в статутному капіталі фінустанови з 0,404% до 3%.

Перший заступник голови правління Тимур Новиков наростив свій пакет з 0,101% до 1,5%.

Генеральний заступник голови правління Юрій Пікуш збільшив свою частку з 0,202% до 0,4%, а перший заступник голови правління Володимир Яценко і заступник Володимир Заворотний - з 0,101% до 0,4% кожен.

Ще дев'ять топ-менеджерів стали власниками міноритарних пакетів акцій від 0,1 до 0,3%.

На зборах 15 червня акціонери ПриватБанку вирішили збільшити статутний фонд банку на 3,38 млрд. гривень до 13,55 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: