НКРЗ відмовилася продовжувати ліцензії "Київстару"

П'ятниця, 8 липня 2011, 09:10

Національна комісія регулювання зв'язку відмовився продовжити дію ліцензії телекомунікаційного оператора компанії "Київстар" на надання послуг мобільного зв'язку в стандартах GSM-900, GSМ-1800 на всій території країни.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу НКРЗ.

"Розглянувши звернення "Київстару" щодо можливості продовження строку дії ліцензії на надання послуг телефонного зв'язку, комісія визначила, що до чинних ліцензій не може бути застосована процедура продовження строку їх дії у зв'язку з вимогами частини 8 статті 46 закону "Про телекомунікації", - сказано в повідомленні.

Відповідно до цієї норми, процедура продовження строку дії ліцензії застосовується тільки до тих видів діяльності, які ліцензуються відповідно до закону "Про телекомунікації".

Реклама:

Разом із цим, відповідно до реєстру виданих ліцензій на здійснення діяльності в сфері телекомунікацій, "Київстар" одержав свою ліцензію на мобільний зв'язок GSM у квітні 2001 року, тоді як закон "Про телекомунікації" набув чинності тільки в грудні 2003 року.

Термін дії ліцензії минає 25 жовтня.

НКРЗ рекомендує "Київстару" звернутися в комісію із заявами про видачу нових ліцензій на мобільний зв'язок GSM-900, GSМ-1800.

Відповідно до постанови Кабміну №773 від 16 червня 2004 року, плата за видачу ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку становить 340 тис. гривень для одного регіону (Крим, області, Київ, Севастополь), тобто для всієї території України її вартість становитиме 9,18 млн. гривень, відзначає агентство.

Крім того, компанія повинна буде одержати окремі ліцензії на стандарти GSM-900 і на GSМ-1800.

Разом із цим, відповідно до цієї ж постанови, плата за продовження строку дій ліцензії становить 30% від плати за її видачу.

Як повідомлялося, в 2010 році НКРЗ відмовила "Укртелекому" в продовженні ліцензії на надання послуг міжміського і міжнародного зв'язку з аналогічної причини.

Оператор звернувся до суду, і НКРЗ на підставі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 грудня 2010 року того ж місяця продовжила дію ліцензії до 2015 року.

Аналогічна ситуація із продовженням ліцензії відбулася в 2011 році із компанією "Укомлайн", що входить до групи Vega, яка також звернулася в суд і виграла його.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: