Митний союз підвищив мито на цукор-сирець

Понеділок, 4 липня 2011, 16:51

Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану з липня підвищив мито на імпорт цукру-сирцю до 85 доларів за тонну з 50 доларів в червні.

Про це , повідомив союз цукровиробників трьох країн в понеділок, Reuters.

"По установці мито стала 85 доларів за тонну, що відповідає середньомісячній ціні 21,85 цента за фунт", - сказав Андрій Бодін, виконавчий директор Асоціації цукровиробників країн-учасниць митного союзу.

"Ми вважаємо, що мито виросте до 140 доларів за тонну в серпні, коли розпочнеться переробка цукрових буряків і, таким чином, ми не очікуємо великого імпорту, по крайній мірі, до квітня 2012 року", - додав він.

Реклама:

Через минулорічної посухи Росія імпортувала 960,000 тонн цукру в січні-квітні 2011  року, у тому числі 500 тисяч тонн - в березні, коли ввізне мито було знижено.

Для порівняння: у січні-квітні 2010 року Росія імпортувала всього 385 тисяч тонн сирцю, оскільки мито було понижене в травні.

У березні 2011 року митний союз знизив мито до 50 доларів за тонну з 140 доларів в лютому.

Комісія митного союзу перестала публікувати розмір ставки імпортного мита на цукор починаючи з квітня і публікує тільки середню ціну в Нью-Йорку, від якої залежить розмір мита.

Мито встановлюється на наступний місяць і грунтується на середній вартості в попередньому місяці в Нью-Йорку.

Тобто липневий митний тариф базується на ціні на цукор-сирець в травні.

За даними Міністерства сільського господарства, Росія засіяла цукровим буряком 7,2 мільйона гектарів площ в цьому році, на 95 тисяч гектарів більше, ніж роком раніше.

Бодін, який також очолює правління Союзу цукровиробників Росії, підтвердив прогноз виробництва 4,2 мільйона тонн цукру з російської цукрового буряка цього року.

"Оновлений прогноз може з'явитися в другій половині липня", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!