У Присяжнюка хочуть переглянути мита на олійні

Понеділок, 4 липня 2011, 09:10

Мінагрополітики домагатиметься перегляду рішення про введення експортних мит на технічні сільгоспкультури.

Про це заявив міністр аграрної політики продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Коментуючи інформацію про доцільність введення експортного мита на технічні культури, яке відповідним законопроектом запропонувало Мінекономрозвитку, Присяжнюк зазначив, що Мінагрополітики ініціює перед урядом перегляд цього положення.

"Нині вже ведуться активні дискусії навколо ПДВ і мита в рамках створеної робочої групи під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва", - додав міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало законопроект, який передбачає введення експортних мит на жито, овес, гречку та просо в розмірі 50% від митної вартості товару.

Експортне мито на соєві боби пропонується встановити в розмірі 8%, але не менше 30 євро за тонну, насіння ріпаку - 11%, але не менше 53 євро за тонну; соняшникову олію - 10%, але не менше 90 євро за тонну.

У проекті наголошується, що мита можуть бути введені до 1 липня 2012 року.

1 липня набув чинності закон №3387-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур", який вводить в Україні до 1 січня 2012 року експортні мита на низку сільгоспкультур: пшеницю і суміш пшениці та жита (меслин), полбу - на рівні 9%, але не менше 17 євро за тонну; ячмінь - 14%, але не менше 23 євро за тонну; кукурудзу - 12%, але не менше 20 євро за тонну.

Також з 1 липня було скасоване положення про відшкодування ПДВ експортерам зернових культур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: