"Нафтогаз" хоче позичити в Укргазбанку мільярд

Четвер, 28 липня 2011, 10:55
"Нафтогаз" веде переговори з Укргазбанком про відкриття кредитної лінії на мільярд гривень.

Згідно з оприлюдненим на веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі оголошенням, кредит планується залучити шляхом проведення НАКом тендеру з одним учасником.

Пропонована банком вартість обслуговування кредиту становитиме 183 мільйони гривень, у тому числі в 2011 році - 76,5 мільйона гривень.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" , з посиланням на джерело в уряді, держхолдинг має намір відкрити в Укргазбанку кредитну лінію з метою закупівлі природного газу в рамках підготовки до опалювального сезону 2011/2012 років.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" також веде переговори з Укрексімбанком про залучення кредиту на 625 мільйони гривень шляхом проведення тендера з одним учасником для розрахунків з російським "Газпромом" за поставлений у липні природний газ.

Реклама:

Фінансовий план "Нафтогазу" на 2011 рік передбачає залучення кредитних коштів для закупівлі природного газу у весняно-літній період на суму близько 3 мільярдів гривень.

Як повідомляли ЗМІ, подорожчання газу для України збільшить дефіцит бюджету НАК "Нафтогаз України" майже на 13 мільярдів гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: