"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США продовжують шукати компроміс, щоб уникнути дефолту

Четвер, 28 липня 2011, 09:55

Провідні члени Конгресу США від Демократичної та Республіканської партій продовжують пошук компромісу задля уникнення дефолту.

Лідер своїх фракцій у Сенаті демократ Геррі Рід і республіканець Мітч МакКоннелл, спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер провели тривалу дискусію за зачиненими дверима, повідомляє "Радіо свобода".

Бейнер закликав підтримати його план, який передбачає водночас скорочення бюджету США і підняття межі державного боргу. Ці заклики спікер Палати представників адресував своїм однопартійцям попри те, що Білий дім може накласти вето на це рішення.

План Бейнера також відкидає демократична більшість у Сенаті. Демократи кажуть, що це вирішить проблему лише на найближчі шість місяців, але вона знову стане актуальною 2012 року, коли у США мають відбутися президентські вибори.

Сполучені Штати можуть бути неспроможними виконувати свої фінансові зобов'язання, якщо межу боргу не піднімуть до 2 серпня.

Тим часом, міністр фінансів США Тімоті Ґайтнер заявив, що найближчими днями оприлюднить план дій уряду, якщо до 2 серпня домовленостей досягти не вдасться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!