"Укрнафта" за півроку заробила майже 800 мільйонів

Середа, 27 липня 2011, 16:27

ПАТ "Укрнафта" протягом першого кварталу 2011 року отримала 792 млн. гривень прибутку до сплати податків.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Укрнафти".

Зокрема, згідно із повідомленням, у другому кварталі прибуток склав 763 млн. гривень, збільшившись з 29 млн. гривень, задекларованих на кінець першого кварталу.

Виручка компанії від реалізації склала 8,731 млрд. гривень за другий квартал та 16,956 млрд. гривень за перше півріччя (після вирахування ПДВ, але до вирахування рентних платежів та акцизних зборів).

Реклама:

"Зростання прибутку у сумі 396 млн. гривень було досягнуто за рахунок збільшення обсягів реалізації нафти, при незначному зменшенні середньої ціни реалізації нафти", - повідомили у прес-службі.

Обсяг реалізованої продукції у другому кварталі 2011 року зріс на 31%, у порівнянні з першим кварталом - з 508 тис. тонн до 667 тис. тонн, тоді як середня ціна реалізації зменшилась на 3%.

Іншим важливим фактором, який покращив результат, у компанії назвали реалізацію аміаку, отриманого в результаті переробки газу у другому кварталі, що у підсумку принесло 205 млн. гривень.

Водночас, у другому кварталі 2011 року, як і в першому, не надходила виручка за газ, що був поставлений НАК "Нафтогаз України".

"Переговорний процес відносно цього питання триває. У зв'язку з необхідністю сплати рентних платежів за цей газ, цей вид діяльності приніс збитки в розмірі 373 млн. гривень", - поінформували у прес-службі.

"Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України.

Компанія видобуває понад 65% від загальної кількості нафти в Україні, понад 25% газового конденсату та більш ніж 12% від загального обсягу природного газу.

"Укрнафта" володіє шістьма регіональними видобувними підрозділами: Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанафтогаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз та трьома газопереробними заводами.

Також "Укрнафта" володіє мережею з 563 автозаправних станцій майже в усіх регіонах України. АЗС працюють під брендом "Укрнафта".

Акції компанії котируються на "Українській біржі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: