"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд повернув Regal Petroleum родовища в Україні

Вівторок, 26 липня 2011, 20:42

Окружний адміністративний суд Києва скасував дію наказу Міністерства екології та природних ресурсів від 30 березня 2010 року про заборону розробки британською компанією Regal Petroleum plc Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ у Полтавській області.

У понеділок увечері Regal отримала письмове рішення суду, датоване 18 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

"Окружний адміністративний суд Києва за підсумками нового розгляду ухвалив, що наказ міністерства був виданий незаконно, і скасував його дію. Рішення може бути оскаржене протягом 10 днів, інакше воно набуде чинності 6 серпня", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 7 липня Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд позову Regal до Мінекології та Державної геологічної служби за нововиявленими обставинами.

Реклама:

Як запобіжний захід дія наказу Мінекології була призупинена.

Regal Petroleum в 2010 році припинила видобуток на українських родовищах у зв'язку з тим, що Мінекології призупинило дію її ліцензій, посилаючись на порушення природоохоронного законодавства.

Пізніше підконтрольна українському "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського компанія Energees Management викупила контрольний пакет акцій Regal Petroleum.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: