Nemiroff Holdings обмежив повноваження директорiв своїх "дочок"

Вівторок, 26 липня 2011, 17:07

Зареєстрована на Кіпрі компанiя Nemiroff Holdings Limited, акцiонери якої останнiм часом гостро конфлiктують один з одним, обмежила повноваження генерального директора ключової "дочки" ДП "Українська горiлчана компанiя "Nemiroff" на укладання будь-яких договорiв вартістю понад 100 тис. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на оголошення Nemiroff Holdings в "Урядовому кур'єрi".

"Укладення генеральним директором будь-яких договорiв на суму понад 100 тис. гривень або кiлькох договорiв з одним i тим самим контрагентом протягом одного календарного мiсяця, якi сумарно перевищують 100 тис. гривень, може бути здiйснено тiльки за умови отримання попереднього письмового узгодження власника", - ідеться у повідомленні.

Згiдно з ним, вiдповiдне рiшення кiпрська компанiя ухвалила 13 липня.

Реклама:

Крiм того, гендиректор УГК "Nemiroff" має узгоджувати з Nemiroff Holdings будь-якi кредити, поруки, гарантiї, уступки, вимоги, переведення боргу та випуск або авалювання векселiв, а також передання майна в довiрче управлiння.

Схоже рiшення кiпрська компанiя цього ж дня ухвалила стосовно ще одного дочiрнього пiдприємства - "Алко Iнвест Україна".

Як повiдомлялося, спiввласники Nemiroff Якiв Грибов та Анатолiй Кiпiш у серединi квiтня заявили, що мають доручення вiдповiдно на 40% та 35% мiнус двi акцiї, i тому Nemiroff Holdings Limited як власник 100% у ДП "Українська горiлчана компанiя Nemiroff" законно прийняв рiшення про змiну керiвництва української "дочки" та призначення її новим генеральним директором Юрiя Сорочинського.

Водночас, голова наглядової ради ДП Олександр Глусь заявляв, що контролює блокуючий пакет акцiй, тому рiшення про змiну керiвництва незаконне.

Вiн наполягав, що генеральним директором УГК "Nemiroff" залишається Алла Глусь, стверджуючи, що Сорочинский з 2006 року i до сьогоднi прямо або опосередковано працює в структурах Кiпiша.

У серединi травня на пiдприємствi вiдбулася силова змiна керiвництва, i контроль над ним отримав Сорочинський.

23 травня випуск продукцiї був призупинений й вiдновлений лише на початку липня, коли Алла Глусь змогла потрапити на виробництво за допомогою судових представникiв i правоохоронних органiв.

За наявними даними, Глусь володiє 25,04% акцiй, Грибов i його сестра Белла Фiнкельштейн - по 20%, Вiктор та Анатолiй Кiпiш - по 17,48%.

"Nemiroff Холдинг" постачає продукцiю до 55 країн свiту. В Українi компанiї належать два лiкеро-горiлчанi заводи, в Росiї вона здiйснює виробництво на потужностях ВАТ "Лiкеро-горiлчаний завод "Ярославський", яке входить до ВАТ "Росспиртпром".

У жовтнi 2010 року Nemiroff розпочав розлив продукцiї у Бiлорусi на потужностях Республiканського унiтарного пiдприємства "Мiнськ Кристал", яке входить до концерну "Бiлдержхарчопром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: