Shell цікавиться сланцевим газом на Харківщині

Понеділок, 25 липня 2011, 18:35

Компанія Shell вивчає майданчики для видобутку сланцевого газу в Ізюмському районі Харківської області.

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це основний інтерес компанії в Харківській області.

Сапронов відзначив, що керівництво області також зацікавлене в приході до регіону великої компанії з міжнародним ім'ям.

Реклама:

"За оцінками Геологічного агентства США в Україні є 5-8 трлн. кубометрів покладів сланцевого газу. Тому, безумовно Shell нам стратегічно цікавий. Я не можу сьогодні сказати, про яку суму інвестицій ідеться, але мова йде про суму не менше одного млрд. доларів. Якщо Shell прийде до розвідувального буріння в цьому році, то реалізація проекту займе 3-5 років", - сказав Сапронов.

Він зазначив також, що крім організації видобутку сланцевого газу Shell зацікавлена у створенні мережі заправок на основних автомагістралях в напрямку Києва, Донецька та Дніпропетровська.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович на Давоському форумі в січні 2011 року заявив, що в Україні очікують від компанії Shell початку роботи з видобутку сланцевого газу.

"Зараз я від вас чекаю ефективних дій з початку розвідки газу на кордоні між Харківською та Донецькою областями і, безумовно, із початку його видобутку", - сказав Янукович на зустрічі з головним виконавчим директором компанії Shell Петром Возер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: