У відомстві Колеснікова похвалилися дорожніми успіхами

П'ятниця, 22 липня 2011, 11:57

Протягом першого півріччя 2011 року виконано 181% дорожніх робіт у порівнянні з відповідним періодом 2010 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури у відповіді на запит Deutsche Welle.

"Протягом січня - червня 2011 року виконано дорожніх робіт на загальну суму 3,5 млрд. гривень - 181% до відповідного періоду 2010 року", - ідеться у відповіді чиновників.

У міністерстві відзначили високий рівень фінансування будівництва доріг напередодні Євро-2012 і обіцяють відкрити до кінця 2011 року рух на 1500 км автошляхів після реконструкції.

Реклама:

Як відомо, раніше віце-прем'єр-міністр та міністр інфраструктури Борис Колесніков пообіцяв, що за 10 років буде збудовано 5-6 автобанів.

Уже на 2012 рік, за його словами, планується спроектувати дороги Донецьк - Луганськ, Донецьк - Маріуполь, а потім - зайнятися проектуванням абсолютно нової траси Київ - Дніпропетровськ та певних ділянок доріг Одеса - Ростов та Москва - Сімферополь.

Водночас, Колесніков заявив, що платні дороги в Україні зараз - це утопія.

Перед тим, у червні, в "Укравтодорі" заявляли про наміри вже 2011 року виставити на концесійний конкурс 2-3 автодороги.

Тобто, будувати дороги мав би певний інвестор, користувачі б за них платили, а держава доплачувала концесіонеру в разі, якщо дорогу використало менше автомобілів, ніж передбачено домовленостями.

Тепер у прес-службі "Укравтодору" пояснили DW, що розглядають концесію лише як один із варіантів розвитку галузі на найближчу перспективу.

Ідея концесії, кажуть у прес-службі, також має розглядатися як варіант залучення коштів для будівництва доріг і наводять успішний приклад реалізації таких схем у Франції та Швейцарії.

У "Укравтодорі" вважають, що якщо постійно казати про утопічність такої ідеї для України, то вона буде сприйматися як така і через 10 років, тому готувати суспільство і галузь до можливості такого сценарію розвитку варто вже зараз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: