НКРЕ стягне з "Укргідроенерго" більше 5 мільйонів

П'ятниця, 22 липня 2011, 10:35

Національна комісія регулювання енергетики у четвер наклала на ПАТ "Укргідроенерго" штраф у розмірі 15 тис. гривень.

Також "Укргідроенерго" зобов'язана до 1 січня 2012 року запровадити автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ) та домовилась про вилучення витрат непередбачених тарифом на 2010 рік - 609 тис. за перевитрати з придбання періодичних видань, консультаційні послуги, витрати на рекламу та дослідження ринку і 4,954 млн. гривень за придбання обладнання для здійснення будівництва Канівської ГАЕС, повідомляє UA-Energy.org.

Виявилось, що за проведеною НКРЕ перевіркою, ПАТ "Укргідроенерго" порушила декілька ліцензійних умов.

"Протягом 2010 року ВАТ "Укргідроенерго" здійснювало перерахування коштів до НАК "Енергетична компанія України" на загальну суму 7,573 млн. гривень. Таким чином, вищезазначені дії ліцензіата по відношенню до НАК "ЕКУ" розцінюються комісією як надання спорідненому підприємству перехресних субсидій", - повідомив співробітник апарату НКРЕ Володимир Васильєв.

Реклама:

Іншим порушенням, про яке прозвітував доповідач, стало несвоєчасне впровадження АСКОЕ, яку гідрогенеруюча компанія повинна була запровадити ще до 1 червня 2011 року, а під час перевірки виявилось, що остаточним терміном її впровадження ПАТ "Укргідноенерго" визначено 23 березня 2012 року.

Наостанок Васильєв відзвітував про багатомільйонне збільшення адміністративних витрат компанії.

В свою чергу, головний інженер - заступник генерального директора ПАТ "Укргідроенерго"Вадим Расовський пояснив несвоєчасне запровадження системи АСКОЕ кредитом, який ПАТ "Укргідроенерго" залучив від ЄБРР і графіком, який вони погодили у зв'язку з цим.

При цьому, за його словами, лічильники вже закуплені, проведена вся робота із трансформаторами напруги, ведеться комерційний облік тощо.

Наприкінці Расовський запевнив, що компанія погоджується з накладеним НКРЕ штрафом та до початку 2012 року має встигнути з виконанням усіх поставлених перед нею завдань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: