Азаров дав місяць на затвердження єдиної політики щодо "комунальних" тарифів

Середа, 20 липня 2011, 11:46 -

Новостворена Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг (НКРРКП) має протягом місяця розробити всі необхідні документи для впровадження єдиної державної політики у сфері тарифоутворення на житлово-комунальні послуги.

Із відповідним дорученням виступив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Вимагаю, щоб комісія протягом місяця напрацювала всі необхідні рішення для впровадження єдиної державної політики у сфері тарифоутворення на житлово-комунальні послуги та проекту необхідних для цього рішень уряду. Ми повинні прийняти протягом місяця", - сказав він.

Також Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства разом з секретаріатом Кабінету міністрів негайно вирішити питання розміщення НКРРКП, комплектації її штату, матеріально-технічного забезпечення її роботи.

Реклама:

Як повідомлялося, Нацкомісія регулювання ринку комунальних створена указом президента Віктора Януковича №743/2011 від 8 липня 2011 року.

НКРРКП буде встановлювати тарифи на комунальні послуги згідно із уже затвердженими Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядками та процедурами їх формування до прийняття своїх нормативно-правових актів щодо встановлення тарифів.

До прийняття НКРРКП своїх нормативно-правових актів у частині регулювання та контролю дотримання суб'єктами господарювання умов і правил здійснення діяльності у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення, передбачених ліцензіями, виданими в установленому порядку, вони також будуть керуватися напрацьованої НКРЕ документацією.

Головою НКРРКП призначений екс-глава Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов.

8 липня 2010 року Верховна рада прийняла закон "Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг ", згідно з яким НКРРКП є колегіальним центральним органом виконавчої влади, а її діяльність повинна була направлятися і координуватися Кабінетом міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: