Кіпрський офшор банкротить завод Тарути

Понеділок, 18 липня 2011, 18:59

Кіпрська Unibros Steel Co. Ltd в особі представництва Юніброс Стіл Ко. ЛТД просить Господарський суд Дніпропетровської області визнати банкрутом Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського.

Про це сказано в ухвалі суду від 13 липня, повідомляють "Українські новини".

Суд прийняв заяву до розгляду і порушив провадження в справі. Також суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розгляд справи призначено на 2 серпня.

Реклама:

14 квітня Unibros Steel Co. Ltd уже зверталася в суд про порушення виробництва в справі про банкрутство ДМК, однак суд залишив дану заяву без розгляду у зв'язку з тим, що заявник не зумів дотриматися встановлених законодавством строків під час подачі заяви.

18 січня Заводський районний суд Дніпродзержинська задовольнив клопотання Unibros Steel і дозволив примусове виконання остаточного рішення Арбітражного трибуналу в Лозанні (Швейцарія) від 14 липня 2008 року про стягнення із ДМК на користь Unibros Steel 55,404 мільйона гривень.

Зокрема 52,154 мільйона гривень заборгованості з урахуванням річних відсотків (що в еквіваленті за курсом НБУ становило 6,565 мільйона доларів) і 3,25 мільйона гривень арбітражних видатків (що в еквіваленті становило 395 тисяч швейцарських франків).

2010 рік ДМК закінчив зі збитками 1,223 мільярда гривень, збільшивши чистий дохід на 14,6%, або на 1,371 мільярда гривень до 10,752 мільярда гривень порівняно з 2009 роком.

ДМК є єдиним в Україні виробником катаної осьової заготівлі для залізничного транспорту, шпунтових паль типу "Ларсен", контактних рейок для метрополітену, сталевих куль, що мелють, і трубної заготівлі.

99,047% акцій комбінату належать корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: