Суд постановив: Cognac може бути тільки французький

Четвер, 14 липня 2011, 20:12

Суперечка в суді між виробниками алкогольних напоїв з Фінляндії та Франції підтвердила ще раз, що справжній Cognac може вироблятися тільки у Франції.

Вироблене за її межами - це бренді, передає Deutsche Welle.

Предметом суперечки між однією фінською фірмою алкогольних напоїв та Об'єднанням виробників коньяку Франції стали етикетки на двох видах спиртного з Фінляндії.

У їхніх назвах на етикетках поруч стояли французьке слово Cognac і фінський переклад Konjakki.

Реклама:

Марки були зареєстровані у Фінляндії ще вісім років тому. Ці назви не викликали жодних претензій у місцевих, фінських установ.

Однак французькі виробники коньяку почали судовий процес проти слова Cognac у назвах.

Справа в тому, що цю назву, за законодавчими положеннями Європейського Союзу можуть носити виключно ті бренді, що були виготовлені в регіонах, які межують з містом Коньяк.

Вищий адміністративний суд Фінляндії звернувся для ухвалення свого остаточного рішення за тлумаченням до Європейського суду в Люксембурзі.

І от у четвер судді ЄС оголосили свій вердикт.

Поняття Cognac вже понад 20 років захищено європейським законодавством як таке, що може застосовуватися тільки для бренді, виготовлених у Франції.

Тому фінським виробникам треба тепер орієнтуватися на це рішення й вилучити слово Cognac з назв свої алкогольних напоїв.

Історично склалося так, що назва Cognac, як означення міцного алкогольного напою, виготовленого з певних сортів світлого винограду за досить складною технологією, перейшло в трохи видозміненому вигляді в багато мов світу.

Зокрема на території України та Росії коньяками традиційно називають будь-який сорт бренді, що виробляється за принципами, навіть просто наближеними до тієї технології, яка застосовується для виготовлення французьких коньяків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!