ЄБРР увійде до капіталу українського страховика

Вівторок, 12 липня 2011, 16:22

Європейський банк реконструкції та розвитку стане акціонером ПАТ "Страхова компанія "Універсальна".

Відповідне рішення 12 липня затвердила рада директорів ЄБРР, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Київського офісу банку.

ЄБРР поки не розкриває деталі операції: інформація про масштаб участі у капіталі СК "Універсальна" буде оприлюднена після укладення відповідної угоди.

Як повідомлялося, раніше голова наглядової ради, мажоритарний власник Віталій Антонов повідомив, що "Універсальна інвестиційна група" готова знизити свою частку в СК "Універсальна" нижче контрольної в рамках залучення в компанію Європейського банку реконструкції та розвитку.

Реклама:

За його словами, частка ЄБРР після додаткової емісії може скласти близько 23%.

Антонов додав, що в разі успішного завершення проекту, СК "Універсальна" стане першою українською страховою компанією за участю ЄБРР.

На зборах 8 червня 2011 року акціонери СК "Універсальна" ухвалили рішення збільшити статутний капітал на 29,997%, або на 37,947 млн. гривень, - до 164,447 млн. гривень шляхом додаткової емісії акцій.

СК "Універсальна" заснована в 1991 році і входить до першої десятки компаній страхового ринку України, маючи понад 200 точок продажів. Компанія пропонує послуги у 37 видах страхування.

СК "Універсальна" входить у створену в 1995 році УІГ, яка координує низку бізнесів-проектів в Україні, серед яких концерн "Галнафтогаз" (мережа автозаправних комплексів "ОККО"), концерн "Хлібпром", UDC Holding і кілька венчурних бізнесів.

Її кінцевим бенефіціаром виступає український бізнесмен Віталій Антонов, який очолює наглядову раду страхової компанії.

ЄБРР вже є міноритарним акціонером "Галнафтогазу" і на початку травня вирішив збільшити свій внесок у капітал цього нафтотрейдера.

СК "Універсальна" стала першою страховою компанією, акції якої котируються на українській фондовій біржі ПФТС.

Серед акціонерів компанії, згідно з даними на її сайті, Whiteford Limited - 53,71%, Goldman Sachs - 10,54%, Emerging Europe Growth Fund, LP, керований Horizon Capital - 10,65%, Genesis - 9,89%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!