"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Могильова кажуть, що штурмували інсуліновий завод через кримінал

Вівторок, 12 липня 2011, 11:10

Працівники Міністерства внутрішніх справ увірвалися на завод з виробництва інсуліну "Індар" у зв'язку з порушенням  кримінальної справи.

Про це йдеться у відповіді прес-служби МВС на запит "Економічної правди".

"Подільською прокуратурою міста Київ порушено справу. Вона розслідується слідчим райуправлінням Головного управління МВС України в місті Київ. Розслідування ще не завершене", - зазначає прес-служба.

Справу порушено за статтею 191 Кримінального кодексу "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та за статтею 358, яка передбачає відповідальність за "підроблення документів, печаток та штампів".

Реклама:

При цьому слідчі відмовляються до прийняття законного рішення за справою коментувати її хід. Також в МВС не пояснили, проти кого порушено справу.

Як відомо, у 2008 році попереднє керівництво ДАК "Укрмедпром" звинувачували у викраденні державного пакету акцій заводу "Індар" на користь офшорної компанії Storke Holdings Limited (Беліз).

Слідче управління СБУ 27 березня 2008 порушило кримінальну справу за фактом розкрадання держмайна посадовими особами та перевищення службових повноважень при відчужені 70,7% статутного фонду ЗАТ "Індар" посадовими особами ДАК "Укрмедпром", і справу передали до суду.

У травні 2009 колегія суддів господарської палати Верховного суду визнала незаконним продаж держпакету акцій у розмірі 70,7% статутного фонду ЗАТ "Індар".

Як повідомлялося, раніше співробітники заводу заявили про рейдерське захоплення "Індару" у ніч з 7 на 8 липня 2011 року, що відповідно, поставило під загрозу виготовлення ліків.

Водночас у столичний міліції чутки про захоплення спростовували, наголосивши, що насправді на заводі несуть службу охоронці Державної служби охорони.

Згодом Комітет захисту заводу "Індар" у складі директора заводу Олексія Лазарєва, заступника директора Віктора Романюка та інших заявили, що рейдерський напад на завод-виробник інсуліну здійснили за наказом прем'єра Криму Василя Джарти.

При цьому глава кримського уряду Василь Джарти назвав заяви про його причетність до подій, що відбуваються навколо заводу "Індар" "свідомою дезінформацією і наклепом.

Раніше також була поширена інформація, що було зупинено виробництво інсуліну. У той же час, новий голова правління ЗАТ "Індар" Євген Кононенко спростовував це.

ЗАТ "Індар", засноване 14 серпня 1997 року, на даний час випускає більше 60% інсуліну, що виготовляється в Україні. Завод виробляє інсулін для український хворих, а також експортує інсулін до  Бразилії, Сирії, Росії та Іорданії.

Воно є єдиним в Україні та четвертим в світі підприємством, яке здійснює повний цикл виробництва інсуліну - від субстанції до готових лікарських форм. Займає 6 місце з обсягу виробництва серед провідних фармацевтичних підприємств України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: