Джарти хоче заволодіти українським інсуліном?

Понеділок, 11 липня 2011, 13:38

Міністерство внутрішніх справ паралізувало роботу заводу з виробництва інсуліну "Індар".

Про це повідомляється у зверненні представників державного підприємства .

За інформацією комітету захисту заводу, перевірки правоохоронних органів тривають уже три дні.

У повідомленні зазначається, що силами працівників МВС зламані двері в кабінети керівників підприємства та рядових співробітників, вилучено сервер і велику кількість документів, електронні засоби та комп'ютери.

Реклама:

Працівникам підприємства заборонено входити до будь-яких переміщень. Наразі виробництво інсуліну на заводі зупинено.

"Починаючи з квітня 2011 року на керівництво підприємства силами МВС почався здійснюватися шалений тиск. Було порушено по абсолютно надуманим підставам декілька кримінальних справ", - наголошується у зверненні підприємства.

Представники комітету захисту також стверджують, що замовником чергової рейдерської атаки на підприємство є  прем'єр-міністр Автономної республіки Крим Василь Джарти, який, за їх словами, контролює викрадений державний пакет акцій підприємства.

Завод "Індар" - стратегічне підприємство державної форми власності, яке виробляє інсулін для український хворих, а також експортує інсулін до  Бразилії, Сирії, Росії та Іорданії.

Воно є єдиним в Україні та четвертим в світі підприємством, яке здійснює повний цикл виробництва інсуліну - від субстанції до готових лікарських форм. Випускає весь спектр препаратів інсуліну. Займає 6 місце з обсягу виробництва серед провідних фармацевтичних підприємств України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: