Витрати на Євро-2012 виходять з-під контролю - ЗМІ

Середа, 8 червня 2011, 17:12

За рік до початку чемпіонату Європи з футболу Україна переживає справжній "ціновий вибух".

Пише постійний автор Financial Times Deutschland Ніна Еглінські, стадіони та інфраструктура починають поглинати мільйони, передає Inopressa.

Спочатку говорилося, що від цього грандіозного спортивного заходу виграють не лише гості ЧЄ, а й самі українці.

Однак, за останніми оцінками, українським платникам податків він обійдеться в 9 мільярдів євро.

Реклама:

"За рік до початку футбольного турніру все більше здивування викликає стрибкоподібне зростання витрат на його підготовку", - пише автор.

Витрати ростуть як на дріжджах, зауважує видання: якщо попередній уряд закладав на будівництво "Олімпійського" у 2008 році 180 мільйонів євро, то у кінці травня цього року Кабмін схвалив проект фінансування об'єкта, що перевищує 427,9 мільйона євро.

Аналогічно справа йде і з будівництвом арени у Львові.

При цьому глузування і саркастичні зауваження у жителів країни викликають повідомлення про те, що, наприклад, адміністрація Донецька замовила 10 пересувних туалетних кабінок за 350 тисяч євро.

Борис Колесніков, віце-прем'єр і міністр інфраструктури, має своє пояснення ситуації, що склалася: мовляв, попередня влада залишила після себе лише хаос, який належить виправляти прискореними темпами - а це вимагає підвищення витрат.

Як відзначає далі автор публікації, у столиці практично відсутнє житло для гостей середнього цінового рівня.

Організатори були готові будувати 4-х і 5-зіркові готелі, однак у середньому та нижньому ціновому сегменті, за даними УЄФА, спостерігається нестача приблизно 22 тисяч місць.

Гостей з України та з Росії планується розміщувати у студентських гуртожитках з облаштуванням брєжнєвської епохи, пише автор статті у Financial Times Deutschland.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!