"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жінкам дадуть три роки, щоб піти на пенсію добровільно

Середа, 8 червня 2011, 13:37

Уряд пропонує дозволити жінкам добровільно виходити на пенсію при досягненні 55 років, розповсюдивши цю норму на 3 роки.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми ввели можливість добровільного виходу на пенсію жінкам, при досягненні 55 років і розповсюдили цю норму на 3 роки", - сказав він.

"Умови такі: наявність страхового стажу не менше 33 років, умови звільнення з роботи. Якщо жінка поновлюється на роботу, для відпрацювання стажу, пенсія їй тоді не призначається, але соціальні нарахування продовжують працювати", - додав Тігіпко.

Реклама:

Віце-прем'єр зазначив, що, в першу чергу, це стосується жінок, які були безробітними, чи потрапили під скорочення.

Також, він підкреслив, що надається можливість повністю відновити повторний розмір пенсії, після досягнення пенсійного віку, за умов працевлаштування та добровільної відмови від отримання пенсії на відповідний термін роботи.

Окрім того, за словами Тігіпка, "до 1 січня 2016 року залишається норма, що людина для призначення пенсії може дати свою зарплату за 60 місяців до 2000 року, якщо вона зможе знайти підтвердження".

"Нажаль, не дуже хотів це робити тому, що там купа зловживань, фальсифікацій, але надаємо право. Раніше це було обов'язково, зараз - за вибором людини", - резюмував чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!