Суркіси погрожують залишити Львів без води

Понеділок, 6 червня 2011, 18:08

ПАТ "Львiвобленерго" може припинити з 7 червня електропостачання для насосних станцiй комунального пiдприємства "Львiвводоканал" у зв'язку iз заборгованiстю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

Заборгованість комунального підприємства "Львівводоканал" перед енергетичною компанією "Львівобленерго" станом на 1 червня цього року сягнула 2,2 мільйонів гривень.

Зважаючи на реальну загрозу знеструмлення об'єктів водопостачання міста, керівництво "Львівводоканалу" звернулося у прокуратуру з клопотанням про заборону відключення підприємства від електропостачання, зазначається в повідомленні.

Реклама:

"Львівводоканал" разом з усіма водоканалами України став заручником необґрунтованого росту тарифів на електроенергію. Видатки підприємства зростають щомісяця, загалом за останніх 2 роки тарифи на електроенергію зросли в 1,5 рази", - наголошує прес-служба.

"Нарахування за спожиті енергоносії у травні уже сягнули 9 мільйонів гривень. До порівняння - у травні 2009 року ми сплачували 6 мільйонів. Здорожчання енергоносіїв призвело до здорожчання сировини і матеріалів, паливно-мастильних та інших матеріальних витрат", - зазначив директор ЛМКП "Львівводоканал" Мирослав Заплатинський.

За його словами, тарифи на електрику піднімає НКРЕ, а оскільки водоканали стали ліцензіатами НКРЕ, вони ж і визначають тариф на водопостачання і водовідведення.

"Єдиний регулятор щомісяця справно коригує тарифи для енергетичних компаній, й водночас не чує аргументів водоканалів, які є найбільшими споживачами електроенергії. У результаті такої цінової політики збитки "Львівводоканалу" за минулий рік сягнули 37 мільйонів гривень, йдеться в повідомленні.

Як відомо, "Львівобленерго" контролюється братами Ігорем і Григорієм Суркісами.

На початку 2011 року НКРЕ дозволила "Київенерго", "Харківобленерго", "Львівобленерго" і "Донецькобленерго" залучити кредити для будівництва об`єктів електроенергетики в рамках підготовки до Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: