"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Атомні активи Росії і України до кінця року консолідують?

Понеділок, 6 червня 2011, 16:57

"Росатом" розраховує, що до кінця року закінчиться оцінка українських і російських активів для створення спільного підприємства в атомній галузі.

Про це під час міжнародного форуму "АтомЕКСПО-2011" в Москві сказав заступник гендиректора з розвитку і міжнародному бізнесу російської держкорпорації "Росатом" Кирило Комаров, повідомляє УНІАН.

"У нас в рамках спільної міждержавної співпраці з Україною створена спеціальна робоча група, котра займається розглядом питання про можливу консолідацію російських і українських активів в атомній сфері", - сказав він.

"Ми зараз підготували список таких активів, вибрали спільно з українською стороною оцінювача, ми розраховуємо, що ця підготовча робота буде виконана цього року, і до кінця року ми зможемо виходити на якісь міждержавні рішення", - наголосив Комаров.

Реклама:

За його словами, оцiнювати активи буде Deloitte&Touche, обрана спiльно з українською стороною.

Раніше повідомлялося, що 1 червня 2010 року НАЕК "Енергоатом" і російська "Паливна компанія "ТВЕЛ" підписали довгостроковий контракт на постачання свіжого ядерного палива для українських АЕС після 2010 року.

Пізніше, 9 червня 2010 року Кабінет міністрів і уряд Російської Федерації підписали угоди про співпрацю в будівництві енергоблоків №3 і №4 Хмельницькою АЕС.

За словами голови "Росатома" Сергія Кірієнка, Росія готова інвестувати в розвиток одного з найбільших у світі турбінобудівних підприємств ВАТ "Турбоатом" за умови створення на його базі спільного україно-російського підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!