Бiлорусь планує усемеро збiльшити експорт скрапленого газу до України

Четвер, 30 червня 2011, 15:52

Бiлорусь розглядає можливiсть збiльшення постачань зрiдженого газу на український ринок практично всемеро - до 60 тис. тонн щорiчно.

Про це заявив заступник генерального директора iз забезпечення вуглеводневою сировиною та реалiзацiї продукцiї республiканського унiтарного пiдприємства "Виробниче об'єднання "Бiлорусьнафта" Сергiй Каморнiков в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Найближчим часом ми оголосимо тендер на довгостроковi постачання газу. Готовi укладати рiчнi договори i гарантувати щомiсяця обсяги протягом року до 5 тис. тонн газу, незалежно вiд того, буде завод працювати в плановому режимi, або ж стояти на ремонтi", - сказав вiн, зазначивши, що наразi обсяги постачань "Бiлорусьнафтою" скрапленого газу до України незначнi - у 2010 роцi вони становили лише 9 тис. тонн.

За словами Каморнiкова, цiни на рiчний контракт компанiя готова формувати за формулою з прив'язкою до внутрiшнього ринку, спотовi - за принципом тендерiв.

Реклама:

"На вiдмiну вiд нафтопродуктiв, зрiджений газ не продається через бiржу. Проводяться щомiсячнi конкурси. Насамперед нам цiкавий вихiд на кiнцевого споживача. Ми хочемо встановити для них формулу цiни з прив'язкою до внутрiшнього ринку. Тобто, нам цiкава планова i довгострокова робота", - сказав вiн.

Крiм того, топ-менеджер нагадав, що наразi триває реконструкцiя Бiлоруського газопереробного заводу.

"Щорiчно ми на 10-15% нарощуємо обсяги виробництва. До 2015 року плануємо практично подвоїти обсяг виробництва порiвняно з 2010 роком", - сказав Каморнiков.

"Бiлорусьнафта" входить до структури концерну "Бiлнафтохiм", компанiї належить 484 АЗС, через якi на внутрiшньому ринку реалiзується близько 75% автомобiльного палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!