Банки поскаржилися Світовому банку на "Пузату хату"

П'ятниця, 3 червня 2011, 15:30

Банківські установи обурені діяльністю державних органів і національною судовою практикою у питаннях банкрутства.

Про це представники Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" заявили на зустрічі з представниками Світового банку в Україні, повідомляє прес-служба УКБС.

Керівники УКБС звернули увагу Світового банку, що внаслідок суперечностей законодавства та недосконалості національної судової системи в Україні склалася неоднозначна судова практика при вирішенні справ, які стосуються кредитних відносин.

На думку представників банківської спільноти держоргани, в тому числі правоохоронні та судові, не зорієнтовані на допомогу банківському сектору, оскільки боржники використовують судові процедури і банкрутство як засоби ухилення від виконання зобов'язань.

Реклама:

Серед прикладів банки навели випадки неповернення кредитів власником мережі ресторанів "Пузата хата" та базовим підприємством хімічної галузі ВАТ "Сумихімпром".

Окрема увага при обговоренні була приділена проблемам стягнення заборгованості з державних підприємств.

У повідомленні зазначається, що аргументи експертів УКБС переконали представників Світового банку зазначити у рекомендаціях уряду необхідність перегляду мораторію на примусову реалізацію державного майна.

"Світовий банк зацікавився та підтримав ініціативу УКБС щодо впровадження в Україні Клубу кредиторів, як неформального інституту позасудового врегулювання спорів", - наголошують в прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!