Китай хоче вкласти в Одеську область 600 мільйонів

Понеділок, 27 червня 2011, 13:42

Китайські інвестори вкладуть в Одеську область близько 600 мільйонів доларів.

Таке рішення було ухвалене в ході зустрічі голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука з представниками корпорації Chins Qitele Group і Асоціації китайських підприємців Україні, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Підписана угода передбачає, що протягом двох місяців буде функціонувати робоча група, яка підготує всі необхідні документи для підписання інвестиційного договору вже до вересня 2011 року.

"Згідно з цим проектом в Одеську область буде інвестовано близько 600 мільйонів доларів.

Реклама:

"Уже вісім фірм-інвесторів зацікавлені в тому, щоб почати тут роботу. У цьому технопарку буде зосереджено виробництво товарів легкої промисловості, компанії з виробництва дитячих містечок. Завдяки тому, що в нашому регіоні знаходиться порт, товари, які тут будуть зроблені, також будуть відправлятися на експорт", - зазначив Матвійчук.

"Крім цього, в Комінтернівському районі планується створення іншою китайською компанією другого технопарку, який займатиме площу близько 1200 гектарів, що дозволить створити близько 10 тисяч нових робочих місць", - додав він.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що за орієнтовними підрахунками, фінансове вимір підписаних за результатами візиту керівника КНР в Україні контрактів становить 3,5 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!