У Азарова придумали, що звільнити від податків

Четвер, 2 червня 2011, 14:08

Уряд пропонує звільнити від податків кошти, які направляються на реконструкцію об'єктів житлово-комунального господарства.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Кабмін схвалив відповідний законопроект, і вже на наступному тижні документ повинен бути зареєстрований у Верховній Раді.

Він підкреслив, що президент Віктор Янукович поставив перед урядом завдання відпрацювати і прийняти концепцію реконструкції ЖКГ.

Реклама:

"Для того, щоб її реалізувати, нам треба буде залучати кошти, а для цього підприємства ЖКГ треба зробити інвестиційно-привабливими", - зазначив перший віце-прем'єр.

У зв'язку з цим Клюєв нагадав про ухвалений парламентом закон, в якому з підприємств ЖКГ будуть списані старі борги за енергоресурси.

"Фактично ми зможемо почати роботу і новий опалювальний сезон з чистого аркуша. Це фінансове оздоровлення дозволить нам залучати досить серйозні ресурси на реконструкцію підприємств ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу", - зазначив він.

"Крім того, ми зможемо залучити досить гарний фінансовий ресурс під розвиток і підготовку до зими", - заявив перший віце-прем'єр.

Клюєв підкреслив, що на даний час фіксуються величезні втрати води та тепла при їх транспортуванні. При цьому більшість існуючих в Україні котелень працюють з коефіцієнтом корисної дії в межах 60%, тоді як сучасні котельні працюють з ККД 90-92%.

При цьому чиновник підкреслив важливість проведення робіт з реконструкції об'єктів житлово-комунального господарства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!