Костусєв хоче продати Одеський аеропорт

П'ятниця, 17 червня 2011, 10:25

Виконавчий комітет Одеської міської ради підготував проект рішення про передачу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" у приватну власність.

Про це "Українським новинам" повідомив представник Одеської міської ради.

Зокрема, з його слів, 16 червня під час засідання міськвиконкому був затверджений проект рішення "Про визначення частки Одеської міськради в статутному капіталі ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" і внеску КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" у спільну діяльність".

Цей проект передбачає зміну форми власності підприємства та передачу приватній особі 77,9% статутного капіталу, решта 22,1 % стануть часткою міста.

Співрозмовник додав, що 22,1% становить 102 мільйони гривень, тоді як 100% суми - 462 мільйони гривень.

З його слів, у власність приватникові віддадуть тільки майновий комплекс, а земельна ділянка залишиться у власності міста.

"На виконкомі директор аеропорту Микола Нікітенко заявив, що без інвестора реконструювати аеропорт неможливо. Мовляв, тільки на упорядкування злітних смуг потрібно 100 мільйонів доларів, яких у бюджеті міста немає", - сказав представник.

Під час засідання мер Одеси Олексій Костусєв запевнив, що вже у вересні почнеться реконструкція, яка триватиме 2 роки.

Співрозмовник не зміг назвати інвестора і майбутнього власника підприємства.

У лютому Костусєв заявив журналістам, що керівництво міста розглядає можливість створення міжнародного консорціуму з реконструкції комунального підприємства "Міжнародний аеропорту "Одеса".

 30 червня 2010 року містобудівна рада при управлінні архітектури і містобудування Одеської міськради схвалила реконструкцію аеропорту.

 Аеропорт пов'язує повітряні лінії багатьох міст України, країн СНД, а також держав Західної Європи, Азії та Африки.

 Забезпечує польоти повітряних суден підприємства "Одеські авіалінії", приватних компаній "Таврія", "Південні авіалінії", "Австрійські авіалінії", "Турецькі авіалінії" та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: