Ярошенко полетів умовляти МВФ

Четвер, 16 червня 2011, 18:28

Мiнiстр фiнансiв Федiр Ярошенко в найближчi днi проведе консультацiї з представниками Мiжнародного валютного фонду в його штаб-квартирi у Вашингтонi.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Федiр Олексiйович (Ярошенко) вилетiв до Вашингтона для консультацiй з МВФ", - сказав вiн.

Голова уряду не уточнив iнших подробиць консультацiй.

Реклама:

Ранiше цього тижня вiце-прем'єр - мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко заявив, що ухвалення пенсiйної реформи на цiй сесiї парламенту з високою часткою ймовiрностi надасть можливiсть радi директорiв МВФ у серпнi ухвалити позитивне рiшення про вiдновлення фiнансування України.

За його словами, у зв'язку з паузою у фiнансуваннi два траншi програми stand-by можуть бути об'єднанi, що надасть можливiсть поповнити валютнi резерви Нацiонального банку України одразу приблизно на 3 млрд. доларів.

Наприкiнцi липня 2010 року МВФ вирiшив вiдновити спiвпрацю з України за новою програмою stand-by на 10 млрд. SDR (близько 15,6 млрд. доларів).

Тодi ж Київ отримав перший транш у розмiрi 1,25 млрд. SDR.

У груднi 2010 року МВФ вирiшив видiлити Українi другий транш кредиту stand-by у розмiрi 1 млрд. SDR.

Програма stand-by передбачала видiлення Українi щокварталу ще восьми траншiв, починаючи з середини березня 2011 року, у разi успiшного продовження спiвпрацi.

Однак мiсiя Фонду, що працювала в березнi в Києвi, не змогла рекомендувати радi директорiв ухвалити позитивне рiшення щодо чергового транша для країни.

МВФ очiкує вiд України ухвалення пенсiйної реформи та вирiшення проблеми занижених тарифiв на газ для населення.

Парламент 14 червня пiдтримав урядовi поправки до держбюджету, згiдно з якими його дефiцит скорочено на 3,5 млрд. гривень для компенсацiї такого ж збiльшення дефiциту НАК "Нафтогаз України", пов'язаного з вiдмовою вiд ранiше узгодженого з МВФ графiка пiдвищення тарифiв на газ для населення.

Урядовий законопроект щодо пенсiйної реформи парламент схвалив у першому читаннi 16 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!