"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія має претензії до українських сирів

Вівторок, 14 червня 2011, 16:34

Нацiональний союз виробникiв Росії ("Союзмолоко") пропонує обмежити iмпорт до країни сиру, насамперед з України, і посилити контроль за постачаннями з Бiлорусi.

Про це заявив голова правлiння союзу Андрiй Даниленко на нарадi з питань виробництва молока, яку у вiвторок провела голова Мiнсiльгоспу РФ Олена Скринник, повідомляє агентство "Інтерфкс-Україна".

"Нас дуже непокоїть ситуацiя з iмпортом сирiв, причому не лише з Бiлорусi, а й з України, з країн далекого зарубiжжя, насамперед iз Нiмеччини", - сказав він.

При цьому він зазначив, що "в Українi обсяг виробництва молока не зростає, зате виробництво сирiв, хоч як дивно, збiльшується гiгантськими темпами".

Реклама:

"При цьому Україна є найбiльшим iмпортером тропiчних олiй у свiтi. В нас є багато запитань щодо якостi українського сиру, ми маємо факти, якi пiдтверджують, що в ньому мало молока, а 70% того, що є, закуплено на приватних подвiр'ях, i його якiсть досить суперечлива з точки зору ветеринарної безпеки", - заявив Даниленко.

За даними союзу, рослиннi олiї тропiчного походження були виявлені в українськiй i литовськiй молочнiй продукцiї.

Даниленко відзначив, що наразi в Українi працюють росiйськi ветфахiвцi, якi здiйснюють аудит молочних пiдприємств-постачальникiв щодо дотримання росiйських ветеринарно-санiтарних вимог.

Прес-секретар Россiльгоспнагляду Олексiй Алексєєнко пiдтвердив, що фахiвцi служби перебувають в Українi вже пiвтора тижні.

"Результати перевiрки дадуть багато, нашi фахiвцi перевiрятимуть i технологiю виробництва молочної продукцiї", - сказав вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!