РФ хоче спільно з Україною видобувати на Чорному морі

П'ятниця, 10 червня 2011, 18:04

Україна і Росія зможуть на паритетних умовах розробляти газові родовища в Чорному морі після вирішення питань з українсько-російським кордоном в морській акваторії.

Переконаний посол РФ в Україні Михайло Зурабов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як тільки питання про реперним точкам морської акваторії буде до кінця визначене і буде визначена приналежність тих чи інших ділянок морського дна Росії та України, в цьому випадку, я думаю, ця співпраця піде більш активною", - сказав Зурабов, коментуючи пропозицію українського уряду РФ розробляти газові родовища в Чорному морі.

"По спірним ділянкам так само, як на російсько-казахському кордоні будуть прийняті компромісні рішення, при яких кордон буде проведено, але розробка родовищ, які знаходяться в цій прикордонній території, буде здійснюватися на паритетних засадах ", - зазначив Зурабов.

Реклама:

Посол припустив, що в такому випадку може бути створена державна структура і з російською і з української сторони, яка буде відповідати за розробку тієї частини морського шельфу, яка є спірною.

Зурабов підкреслив, що саме в цій логіці розглядає заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова про готовність вести дослідження і розробки вуглеводнів на Чорноморському шельфі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!