"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держрезерв переконали купити китайську гречку

П'ятниця, 6 травня 2011, 13:45
Голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк заявив, що його відомство не коментувало в ЗМІ якість китайської гречки та перспективи її закупівлі в держрезерв.

Як повідомляє прес-служба Держрезерву,  Лелюк підтвердив, що ніхто не доручав Держрезерву вести закупівлі китайської гречки.

"Проте, якщо китайська гречка пройде всі необхідні експертизи якості, то - відповідно до доручення уряду - вона може бути закладена в держрезерв", - повідомив він.

За словами Лелюка, Держрезерв - закуповує тільки продукцію, яка відповідає нормам ГОСТ та ДСТУ, що забезпечує належну якість продукції, що зберігається на наших складах.

"Якщо, за розпорядженням Кабінету Міністрів, держрезерву буде доручено провести якісний аналіз гречки, або будь-якої іншої продукції, і експерти підтвердять її повну відповідність українським стандартам, тоді цей продукт може бути закуплено і закладено в держрезерв. При цьому країна-виробник продукції значення не має", - підкреслив Лелюк.

Реклама:

Раніше ЗМІ з посиланням на Лелюка повідомляли, що Державний комітет України з державного матеріального резерву не має наміру закуповувати китайську гречку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: