Росія переконує в тимчасовості високих експортних мит на бензин

П'ятниця, 6 травня 2011, 10:46

Підвищене експортне мито на бензин може бути скасоване, коли в ньому не буде потреби.

Про це заявив віце-прем'єр Росії, міністр фінансів Олексій Кудрін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Експортне мито на бензин - має тимчасовий характер, захисний з точки зору нашої реакції на зовнішні шоки, пов'язані з високими цінами на світових ринках, і в якийсь момент це додаткове мито на бензин припинить своє існування і буде знову звичайне мито. Поки ми з цього виходимо", - сказав Кудрін.

Нагадаємо, Володимир Путін доручив Міненерго підготувати проект постанови про підвищення мит на бензин з метою забезпечення внутрішнього ринку паливом після того, як у регіонах Росії виник дефіцит палива.

Реклама:

Таким чином, ставка експортного мита на бензин у травні була підвищена на 44% - до 408,3 долара / тонну.

Як пояснив прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков, підвищення «покликане збалансувати експортні та внутрішні потреби» в бензині.

Нагадаємо, ставка експортного мита на нафту і нафтопродукти, що вивозяться з території Білорусі за межі митної території Митного союзу, з 1 травня підвищилася пропорційно величині експортного мита на російські нафту і нафтопродукти.

У зв'язку з дефіцитом бензину в регіонах Росії ставка експортного мита на бензин підвищилася на 44 долара за тонну у порівнянні з квітневою - до 408,3 долара за тонну. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!