Сорос продав усе своє золото за найвищою ціною

Четвер, 5 травня 2011, 18:44

Відомий фінансист Джордж Сорос знову довів свою здатність передбачати розвиток подій на світових ринках - йому вдалося продати крупні партії золота на ціновому піку.

Приналежний Соросу інвестиційний фонд Soros Fund Management реалізував у квітні практично всі усе золото і срібло, яке мав на рахунках, повідомляє NEWSru.com із посиланням на The Wall Street Journal.

Як відомо, в останні два дні на світових ринках відбулося значне падіння цін на золото і срібло з рекордного рівня, досягнутого у квітні.

Аналізуючи дії фонду Сороса, який є на сьогодні одним із найбільших світових хедж-фондів, фахівці роблять висновок, що, мабуть, світовий попит на золото і срібло в найближчі тижні буде слабшати.

Реклама:

Фонд Сороса скуповував золото і срібло для захисту капіталу в умовах загрози дефляції в американській і світовій економіці.

Тепер Сорос такої загрози не бачить - Федеральна резервна система США продовжує перекачувати гроші, щоб знизити ймовірність дефляції.

Ще 29 квітня глава ФРС США Бен Бернанке виступив із заявою, що американський Центробанк продовжить політику "дешевих грошей".

На тлі цієї заяви золото тоді досягло нового цінового максимуму - 1533 долара за тройську унцію.

Сороса не турбує і можливе зростання інфляції, від якої багато інвесторів намагаються врятуватися вкладеннями в дорогоцінні метали.

Восени 2010 року і на початку 2011 року Сорос неодноразово говорив, що вартість золота зараз дуже завищена і незабаром слід очікувати обвалу цін на цей дорогоцінний метал.

Ціни на срібло і золото знижуються після введення нью-йоркській біржі Comex обмежень на спекулятивні операції та повідомлень про продаж золота фондом Soros Fund Management, повідомляє агентство Bloomberg.

Тим часом, країни, що розвиваються, продовжують вкладатися в золото.

Так, близько 100 тонн золота на суму 4,6 млрд. доларів придбав Центробанк Мексики в лютому-березні. Це придбання стало найбільшим в історії банку.

Таким чином, Мексика наслідувала приклад країн з економікою, що розвивається, включаючи Китай, Індію та Росію, які за останні роки значно поповнили свої золотовалютні резерви.

Китай в 2003-2009 роках придбав 454 тонни золота, Індія в жовтні 2009 року купила 200 тонн дорогоцінного металу у Міжнародного валютного фонду, Росія за останні 5 років придбала до 400 тонн золота.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: