Уряд затвердив порядок формування та реалізації держоборонзамовлення

Середа, 4 травня 2011, 18:52

Кабінет міністрів затвердив порядок планування, формування, розміщення та коригування держоборонзамовлення, а також контролю за його виконанням.

Згідно з урядовою постановою №464 від 27 квітня, центральним органом виконавчої влади з питань координації діяльності з реалізації держоборонзамовлення визначено Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до документа, МЕРТ і Міністерству оборони доручається щорічно передбачати у проекті основних показників держоборонзамовлення фінансування пріоритетних напрямів розвитку озброєнь і військової техніки (ОВТ) в обсягах не менше 60% коштів, які передбачені в держбюджеті на виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (НДДКР).

Відповідно до затвердженого порядку розміщення держоборонзамовлення, ціни на продукцію оборонного призначення встановлюються на основі прийнятих пропозицій конкурсних торгів за результатами конкурсного відбору виконавців.

Реклама:

У разі визначення виконавця без застосування конкурентних процедур (закупівля у суб'єкта господарювання, який є єдиним в Україні виробником, або зареєстрований як виробник продукції, робіт і послуг оборонного призначення, закупівлі яких є державною таємницею) ціна на продукцію оборонного призначення встановлюється суб'єктом господарювання та держзамовником в ході переговорів щодо укладення державного контракту.

Постачання (закупівля) продукції оборонного призначення іноземних виробників здійснюється шляхом укладення держзамовниками держконтрактів з певними за підсумками конкурсного відбору виконавцями, які є: вітчизняними суб'єктами господарювання, яким у встановленому порядку надано повноваження щодо імпорту певних видів продукції оборонного призначення; іноземними суб'єктами господарювання, у разі, коли держзамовник має повноваження на здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

За умови, що обсяг держконтракту на закупівлю продукції оборонного призначення за імпортом перевищує 5 млн. євро, обов'язковою умовою такого контракту є зобов'язання виконавця укласти компенсаційний (офсетний) договір з певним кабінетом міністрів центральним органом виконавчої влади (МЕРТ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!