Азаров готовий відмовитись від коньяку протягом 10 років

Вівторок, 31 травня 2011, 11:41

Україна готова відмовитися від використання географічних назв товарів протягом 10 років.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров у ході зустрічі з міністром закордонних справ Греції Дімітрісом Друцасом, інформують "Українські новини".

Він зазначив, що в переговорах з Європейською комісією щодо зони вільної торгівлі залишаються 3 питання, серед яких і використання географічних назв товарів.

Прем'єр підкреслив, що Україна готова погодитися на перехідній період в даному питанні.

Реклама:

"Ми готові протягом 10 років відмовитися від географічних назв", - сказав Азаров. При цьому він зазначив, що Україна в переговорах намагається займати гнучку позицію, зокрема, з даного питання.

"Ми не виробляємо "Метакса" в Україні, ми виробляємо велика кількість коньяку, і наш коньяк багато в чому не поступається французькому", - додав Азаров.

Прем'єр зазначив, що Україна розраховує на підтримку Греції в переговорах з Єврокомісією щодо зони вільної торгівлі.

Як повідомлялося, раніше Україна заявила про готовність до компромісів у питанні, яке стосується географічних назв продукції, при переговорах з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі в обмін на компенсацію вітчизняним виробникам.

Відповідно до законодавства ЄС, при вступі України до Євросоюзу вона буде мати можливість на відстрочку до 7 років, щоб замінити назви своїх брендів.

У 2006 році колишній президент Віктор Ющенко схвалив збереження використання слів "коньяк" і "шампанське" в брендах української продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!