Герман побачила надію у газових переговорах

Середа, 25 травня 2011, 08:59

Президент Віктор Янукович домагається перегляду формули формування цін на російський газ, і разом з урядом намагається прив'язати ціну на газ до вугілля.

Про це заявила радник президента з гуманітарних питань Ганна Герман у вівторок в ефірі "5 каналу".

"У нас іде планова робота з Росією, планові переговори. Президент повинен домогтися, щоб було змінено те, що нам залишив попередній уряд, який змінив формулу ціноутворення і прив'язав ціну до газойлю, колись було до нафти - це було дешевше", - сказала вона.

"Прив'язати ціну до газойлю - це найбільш невигідна для України позиція і від цього залежало підвищення цін абсолютно на все: і на тарифи, і на продукти харчування, і на енергоносії, і на транспорт", - наголосила Герман.

Реклама:

Радник президента також підкреслила, що нині в переговорах щодо ціни на газ з російським "Газпромом", завдяки зусиллям президента та уряду, з'явилася надія.

"Президент намагається переграти нинішні угоди, які підписала Тимошенко, невигідні для України, і прив'язати ціну до вугілля - це дуже зручний для нас варіант. Це дозволить значно знизити ціну на газ, а від того будуть знижені ціни відповідно і на тарифи, і на проїзд, на все, що стосується життя людей. Сьогодні вже можна сказати, що надія з'явилася в цих переговорах", - заявила вона.

Як повідомлялося, у вівторок Янукович провів зустріч із головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером і міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком.

Раніше Бойко заявляв, що до вересня Україна і Росія зможуть знайти компроміс щодо перегляду контракту на поставку природного газу в Україні, домовившись про зниження ціни.

До цього Росія заявила про готовність проаналізувати формулу ціни на природний газ, яка закріплена в контрактах між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: