Присяжнюк виступив проти ідеї Януковича

Вівторок, 24 травня 2011, 19:00

Міністерство аграрної політики та продовольства клопотатиме перед урядом, щоб скасувати квоти на зернові, як це сталося з кукурудзою.

Про це в коментарі журналістам повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає його прес-служба.

"Квоти на кукурудзу скасовані. І найближчим часом ми будемо клопотати перед урядом,  щоб квоти і на інші зернові були відмінені. Тому що ми бачимо, що квоти своє завдання виконали", - повідомив Присяжнюк.

За словами очільника Мінагрополітики, з нового маркетингового року Міністерство ініціювати  квотування на експорт зернових не буде.

Реклама:

"Так буде доти, доки ми будемо бачити, що така ситуація не загрожує продовольчій безпеці країни, бо це на першому місці", - наголосив міністр.

Щодо експортного мита, Микола Присяжнюк додав, що міністерство виступає проти експортного мита, бо тоді затрати будуть перекладені на сільгоспвиробника.

"Я не розумію таких дій: з однієї сторони, держава фінансово підтримує сільгоспвиробника, з другої, такими діями фактично вимиває ці кошти з сільгоспвиробника".

"Ми будемо дискутувати і переконувати ініціаторів відповідного законопроекту, щоб питання експортного мита на зернові були виключені з закону, який направили на підпис до президента", - наголосив очільник Мінагрополітики. 

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович заявляв раніше, що ефективним механізмом на ринку експорту зерна може бути тільки введення мит.

Верховна рада прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект №8321, яким встановлюються мита на експорт зернових у розмірі від 9 до 14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!