"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі

Понеділок, 23 травня 2011, 18:52

У квітні імпорт овочів в Україну зріс до 41,5 тисячі тонн, що вдвічі більше порівняно з квітнем 2010 року.

За даними Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", картоплю в основному завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту - з Польщі та Македонії, помідори - з Туреччини, цибулю - з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк - з Польщі та Нідерландів.

Експерти УКАБ пояснюють активність імпорту значним ростом цін на овочі в Україні, який виник внаслідок нерозвиненості інфраструктури та обмеженості пропозиції вітчизняних овочів.

"Неспроможність зберегти і довести з мінімальними втратами вироблену продукцію до споживача - є основною причиною зростання цін та імпорту овочів в Україну", - говорить Роман Сластьон, експерт аграрних ринків УКАБ.

Реклама:

За словами Сластьона проблема "сховищ та ринків" в наступні декілька років буде основним фактором подорожчання овочів в зимово-весняний період.

"Зрушення в питанні розвитку інфраструктури поки мінімальні: сільгосппідприємства поки що не надто зацікавлені в овочівництві та картоплярстві, господарства населення просто не мають фінансової спроможності будувати сучасні сховища, а державна підтримка в даному питанні теж недостатня", - констатує Сластьон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: