Росія хоче СП іще і з "Турбоатомом"

Понеділок, 23 травня 2011, 14:26

Росія готова інвестувати в розвиток одного з найбільших у світі турбінобудівних підприємств - харківського ВАТ "Турбоатом", за умови створення на його базі спільного україно-російського підприємства.

Про це заявив голова "Росатома" Сергій Кирієнко в інтерв'ю "Економічній правді".

"Ми обговорювали з урядом України проекти з розширення замовлення для харківського "Турбоатома". Якщо він прийме рішення про створення спільного підприємства на базі "Турбоатома", ми туди інвестуватимемо", - сказав Кирієнко.

При цьому він відзначив, що в рамках проекту на підприємстві можна було б налагодити виробництво нового покоління турбін, оскільки нині спостерігається зниження попиту на старі модифікації устаткування, що випускається заводом.

Реклама:

"Завод має добрий потенціал, а найцінніше - це досвід колективу. Але цей потенціал потрібно реалізувати", - підсумував голова "Росатома".

Харківський турбінний завод ВАТ "Турбоатом" - одне з найбільших у світі турбобудівних підприємств, яке здійснює повний цикл виробництва: проектування, виготовлення, постачання, налагодження, фірмове обслуговування турбінного устаткування для всіх типів електростанцій.

Продукція "Турбоатома" експлуатується в 45 країн світу на чотирьох континентах.

Управління державною часткою акцій ВАТ "Турбоатом" здійснюється Фондом державного майна, якому належить 75,22% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: