Україна третя з кінця за конкурентоспроможністю

Четвер, 19 травня 2011, 11:39

У світовому рейтингу конкурентоспроможності World Competitiveness Yearbook 2011 Україна посіла 57-е місце, обігнавши лише Хорватію та Венесуелу.

Конкурентоспроможність 59 країн вивчалася швейцарською бізнес-школою IMD, повідомляє УНІАН.

Перше місце в рейтингу розділили США і Гонконг, а лідер минулого року, Сінгапур, виявився третьому. На четвертому місці опинилася Швеція, а замкнула п'ятірку лідерів - Швейцарія.

Канада зараз розмістилася на 7-му місці, Німеччина - на 10-му, Ізраїль - на 17-му, Китай - на 19-му, Японія - на 26-му, Індія - на 32-му, Бразилія - ​​на 44-му місці, Росія - на 49-му.

Реклама:

Найвище місце серед колишніх радянських республік зайняла Естонія - 33-е. До  рейтинг також увійшли Казахстан - 36-е місце і Литва - 45-е місце.

Рейтинг World Competitiveness Yearbook публікується з 1989 року.

Підрахунок балів бізнес-школа IMD ​​проводить за чотирма головними критеріями - стан економіки, ефективність уряду, ефективність бізнесу та стан інфраструктури, які, у свою чергу, поділяються більш ніж на 300 більш конкретних показників.

Наприклад, за таким показником як рівень корупції в цьому році Україна знаходиться на останньому місці, слідом за нею - Росія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!