Президент підняв сокиру над Ярошенком

Вівторок, 17 травня 2011, 17:43

Глава держави в ході засідання регіонального комітету економічних реформ поставив завдання, щоб до 2021 року Україні побудувала чотири військові судна типу корвет.

"Що стосується корвета, то ми домовилися. Я не хочу багато говорити на цю тему. Тут присутні й представники Мінекономіки та Мінфіну. Федір Олексійович (Ярошенко), враховуючи що я сокиру вже підняв над вами, думайте весь час, щоб я її не опустив ", - пригрозив Янукович, передає "Дело".

"Я серйозно вам кажу. Тому такі програми беріть під свою власну опіку... На крок тільки ви відійдете, вважайте, що ви зробили помилку, яку будуть виправляти інші", - сказав президент.

Він також зазначив, що завдяки податковим преференцій суднобудівна галузь отримала поштовх до розвитку.

Реклама:

"Те рішення, яке було за програмою корвет, вже в дії. Цього року - це тільки перший крок. Фактично до 2021 року ми повинні завершити цю програму і побудувати чотири таких військових судна", - сказав президент.

Він також висловив надію, що закладений сьогодні корабель буде зданий в експлуатацію в 2014-2015 році. "І до цього ми будемо намагатися закласти ще суду такого рівня", - додав він.

На переконання Януковича, мова йде про мотивації, які повинні дати поштовх розвитку суднобудування.

Як повідомлялося, Україна має намір до 2021 року побудувати чотири військові корабля класу "корвет".

Загальний орієнтовний обсяг фінансування програми складе близько 16,22 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: