Фонд держмайна судиться за 30% Дрогобицького НПЗ

Середа, 11 травня 2011, 15:37

Голова Фонду державного майна Олександр Рябченко підтверджує, що відомство веде судовий розгляд про повернення у державну власність приватизованого в 1995 р. 30%-ного пакету акцій "Нафтопереробний комплекс "Галичина" - Дрогобицький НПЗ.

Про це він заявив сьогодні журналістам у Києві, передає Oilnews з посиланням на "Українські новини".

"Так, ми ведемо судовий розгляд по даному пакету акцій", - сказав голова ФДМУ. При цьому Рябченко не зміг уточнити, на якому етапі в даний час знаходиться цей процес.

Нагадаємо, в кінці 2010 року Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку заборонила внесення змін до реєстру акціонерів НПК "Галичина" за ініціативою ФДМУ.

Реклама:

Фонд держмайна в серпні 1995 року уклав із ЗАТ "Господарський союз "Галичина" договір купівлі-продажу 30%-ного пакету Дрогобицького НПЗ, згідно з яким покупець зобов'язувався інвестувати у розвиток підприємства понад 257 мільйонів доларів.

Власниками "Господарського спілки "Галичина" на той час був менеджмент та колектив підприємства.

У серпні 2005 року Кабінет міністрів доручив ФДМУ перевірити виконання умов договору купівлі-продажу 30% акцій НПК "Галичина".

У тому ж році фонд розпочав проводити претензійно-позовну роботу з розірвання і визнання недійсним договору купівлі-продажу.

На сьогоднішній день Фонд держмайна володіє 25% акцій "Галичини", контрольний пакет акцій ВАТ "НПК "Галичина" належить компаніям, афілійованим з групою "Приват".

НПК "Галичина" 2010 рік завершив з чистим прибутком у розмірі 6,01 мільйона гривень, тоді як в 2009 році його чистий збиток склав 77,380 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!