Азаров створив комісію з цін. Очолив Клюєв

Четвер, 7 квітня 2011, 10:14

Уряд створив комісію з питань забезпечення цінової стабільності на основні соціально значимі товари і послуги.

Міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва призначено головою комісії, йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономторгівлі.

Основними завданнями комісії уряд визначив: сприяння забезпеченню координації та підвищення ефективності діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, спрямованої на досягнення цінової стабільності в країні;

Визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань щодо недопущення необгрунтованого підвищення цін на основні соціально значимі товари і послуги;

Реклама:

Удосконалення відповідної нормативно-правової бази.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про намір створити міжвідомчу комісію з контролю за цінами на соціально значимі товари і послуги 7 квітня.

Інфляція березня виявилася найбільшою за останні півроку - ціни виросли на 1,4%, що в півтора рази вище за інфляцію лютого.

Більш істотне зростання споживчих цін востаннє фіксувався у вересні (+2,9%), після чого місячні темпи інфляції не перевищували 1%, пише видання "Комерсант Україна".

Внаслідок березневого прискорення середньорічна інфляція за останні 12 місяців підскочила на 0,5 процентних пункту, до 7,7%. Це відбулося вперше з вересня 2010 року, згодом середня інфляція знизилася з 10,5% до 7,2%.

Примітно, що кількість продуктових груп, в яких помічено зростання цін понад 1%, невелика: хлібопродукти (+2,7%), риба (+1,5%), овочі (+9,5%) і фрукти (+4, 6%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!