Уряд клянеться більше не квотувати експорт зерна

Середа, 6 квітня 2011, 12:37

Уряд не має наміру продовжувати обмеження на експорт зернових, включаючи його квотування, після 1 липня 2011 року.

Про це повідомив міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк, інформує "Інтерфакс".

"Уряд прийняв рішення з 1 липня не застосовувати будь-які обмежувальні заходи, включаючи квотування експорту зернових", - сказав міністр на прес-конференції в Києві в середу.

Чиновник відзначив, що впевненість в стабільності внутрішнього ринку після зняття обмежень в уряду виникла завдяки механізму форвардних закупівель.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку жовтня 2010 року Кабінет міністрів ввів квотування експорту зерна на термін до 31 грудня 2010 року.

В кінці минулого року воно було продовжено до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот був збільшений на 1,5 мільйона тонн - до 4,2 мільйона тонн.

Уряд 30 березня вирішив продовжити квотування експорту зерна до 30 червня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 мільйони тонн.

За цей час квоти розподілялися двічі способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Міністерства аграрної політики і продовольства про наявність зерна, які необхідні для подачі заявки на отримання квоти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: